Traieste!

~ Articol scris de Delia Muresan

Cei mai multi oameni mor cu muzica lor inca in ei. De ce se intampla asta? De cele mai multe ori pentru ca ei se tot pregatesc sa traiasca. Fara sa isi dea seama insa timpul s-a scurs.

— Oliver Holmes


Oare de unde vin regretele? Regretele vin din faptul ca incercam sa facem ceva si gresim sau vin din faptul ca nu am incercat si ne intrebam cum ar fi fost?! Regretele vin din non-actiune, pasivitate, indiferenta, frica sau vin din faptul ca da, am incercat insa nu cum ar fi trebuit si rezultatul nu este cel pe care l-am scontat.

Va propun un scenariu simplu: toti folosim emailurile, avem un inbox si avem posibilitatea de a ne organiza timpul punandu-ne remindere. De obicei folosim aceste remindere doar pentru activitatea profesionala, oare de ce uitam din start de viata personala?!

V-ati facut vreodata o lista cu ce v-ar placea sa aveti in viata voastra? De la lucruri simple precum o pereche de sandale, poate o chitara, poate un laptop nou, o vacanta exotica, sa mergeti la un concert etc, pana la sentimente minunate pe care vreti sa le traiti: implinire, iubire, respect etc?

Din pacate nu facem asta, spunem noi, din lipsa de timp, din lipsa de bani, din cauza societatii etc. Insa cred ca motivul pentru care ne este greu sa avem remindere legate de viata noastra personala este faptul ca ne e frica sa fim dezamagiti. Vestea rea este ca oricum vom fi dezamagiti, insa depinde de noi ce atitudine avem in acel moment, depinde de noi daca dorim sa moara muzica in noi si DECIDEM sa nu mai avem timp pentru sufletul nostru.

Ne place sa amanam, ne place sa tinem lucrurile bune pentru ocazii, ocazii care poate nu vor mai veni. Cati dintre voi nu ati desfacut un vin bun decat atunci “cand e o ocazie deosebita”, cati dintre voi nu ati imbracat ceva frumos doar cand a fost o ocazie speciala. Ei… vestea buna este ca in fiecare zi este o ocazie deosebita, in fiecare zi ar fi bine sa sarbatorim faptul ca existam, sa multumim pentru ceea ce avem si pentru ceea ce reprezentam.

Toti avem o muzica deosebita in noi, o muzica pe care nu o lasam sa se auda din cauza zgomotelor din exterior. E un film pe care vi-l recomand care vorbeste metaforic despre acest lucru: e vorba de “August Rush”.

A urma muzica din tine inseamna a face intai liniste si a te uita in sufletul tau, inseamna a incepe sa nu mai dai vina pe exterior pentru ce nu reusesti tu sa faci. In sufletul tau ai raspunsurile legate de ceea ce iti doresti cu adevarat de la viata ta: ce meserie te implineste, ce relatie de cuplu iti doresti, ce iti face placere sa faci in timpul liber si de unde te incarci cu resurse.

Haideti sa incepem printr-o lista a viselor noastre pe care sa nu le mai amanam. Odata scrise ele vor incepe sa prinda viata, e doar primul pas, emiterea intentiei.

Haideti sa vedem in calendarul nostru cate lucruri minunate am reusit sa le implinim si sa nu avem atatea remindere, atatea regrete, sa nu mai avem sentimentul acela: a mai trecut o zi, o luna, un an in care nu am facut nimic pentru mine. Nu doar visa la viata pe care vrei sa o traiesti, ci traieste-o!

Sursa: http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/scenariul-vietii-tale-traiesti-viata-pe-care-ti-o-doresti/