Priveste, Zambeste, Atinge

~ Articol de Delia Muresan

Fiecare zi din viata mea o consider o noua sansa de a ma reinventa, de a invata ceva nou, de a descoperi ceva la mine, la ceilalti. E o noua sansa de a-mi depasi limitele si a-mi trai visele.

Pentru mine a continua sa ma descopar si sa ma mir de ceea ce gasesc la mine, bune dar si rele, a devenit un mod de viata. Sunt constienta ca pe zi ce trece voi mai descoperi cate un cordon care ma tine si va trebui sa imi dau drumul, sa imbratisez schimbarea, sa imi urmez muzica. Acest lucru nu se va termina niciodata.

In fiecare zi inveti, inveti din carti da, e adevarat, dar inveti din experiente, inveti din gropile in care dai, din capul care doare cand te lovesti de un zid pe care nu l-ai vazut, inveti din dezamagiri, inveti din asa zice “esecuri” pe care eu le consider lectii de viata.

Faci asta zilnic pentru ca zilnic trebuie sa iesi din “barlog”, din zona de confort si sa te confrunti cu viata. Doar asa vei evolua, doar asa nu vei avea regrete pentru ca vei trai viata pe care ti-o doresti, in primul rand in prezent. Numai asa nu te ve mai plange, numai asa nu vei fugi prin viata.

Am clienti care imi recunosc… au dormit prin viata, care nu au gustat nici bucuria, nici tristetea, care au spus ani de zile ca lor nu li se intampla nimic… pana intr-o zi… cand au fost treziti brusc si au inceput sa simta… si de obicei un eveniment neplacut… o durere profunda i-a trezit.

Insa cum poti evita asta, cum poti sa te bucuri de prezent, de ce ti se intampla in fiecare moment? Trebuie sa atragi in jurul tau oameni frumosi, oameni care cred in tine si nu cred ca a visa e o prostie. Oameni care vad dincolo de ceea ce vrei tu sa afisezi. Citeste mult, invata mult dar nu uita ca acestea n-au valoare daca nu experimentezi. Pune in aplicare ceea ce citesti, ceea ce inveti, actioneaza!

Fii deschis la nou, fii deschis la lucrurile care te enerveaza, acestea spun ceva! Acestea spun ca tii de zona ta de confort, ca preferi sa dormi prin viata ta!

Gandeste-te in felul urmator, ai un mare ATU: acela al adaptabilitatii. Intotdeauna cand ai o problema nu uita ca aceasta a venit in sprijinul tau si nu ca sa iti demonstreze ca “ti se intampla numai tie”. Gandeste-te ca in tine exista tot ce ai nevoie sa o depasesti, ai puterea asta si nu sunt doar vorbe, gandeste-te ca intotdeauna s-a ivit o solutie, insa daca ai crezut in ea aceasta a venit la TIMP in intampinarea ta.

Fii fericit AZI! Daca iti spui ca poti fi fericit doar daca vei avea parte de promovarea aia, doar cand vei avea masina pe care ti-o doresti… de fapt tu “vanezi” sentimentul de fericire care e asociat cu acel moment cand o sa ai parte de promovare, cand o sa ai aceea masina. Daca stii asta stii ca poti avea acel sentiment si ACUM.

Iubeste mult, zambeste mult, aprecieaza ceea ce intalnesti in calea ta, daruieste fara sa te gandesti ce vei primi inapoi!
Sau faceti ce zice Neale Donald Walsch: Priveste, Zambeste si Atinge.



Sursa: http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/azi-inca-o-sansa-de-a-te-reinventa/