Pulsatia vietii

~ articol scris de Marius Stan


Pulsatia vietii – de ce oare ii pierdem sensul?

Cat de mult simtim cum modul de trai in societatea moderna ne epuizeaza energia si ne diminueaza resursele de vitalitate? Ne nastem intr-o lume deja conditionata sa vada doar anumite aspecte limitate ale vietii pe care le numeste “adevaruri”. Crestem cu astfel de concepte care ne impresoara creand o lume ce ni se pare normala. Imbatranim fara a pune prea mult sub semnul intrebarii modul in care am fost invatati ce este viata…

Invitatia
Repetam continuu aceleasi comportamente pana cand ceva ce iese din tipare se intampla. Si atunci cautam raspunsuri la “cei cu autoritate”, le acceptam si mergem mai departe. Acceptam aceasta lume dezordonata, ni se pare normal ca stirile rele sa predomine in fata celor bune, ne agitam pentru succes cu orice pret, calcand in picioare in primul rand propriile fiinte.

Avem impregnata in ADN aceasta pulsatie deformata a vietii, acest haos energetic ce ne limiteaza adevaratul potential. Si avem nevoie mai mult ca oricand de o reconectare la pulsatia creatoare si hranitoare, la entuziasmul vietii. La viata ce vibreaza in toate celulele ca o invitatie la descoperirea altor taramuri ale acestei existente desavarsite in ea insasi.
Vibratia

In exterior suntem cu totii fiinte umane – barbati si femei. Avem nevoie sa ne reconectam la propria masculinitate si feminitate, la vibratia specifica Yang-ului, respectiv Yin-ului universal. Si putem face acest lucru doar in Prezenta, in absenta gandurilor si emotiilor specifice vietii de zi cu zi.

Pare ciudat poate, insa acesta vibratie e un amestec de “seriozitate” si “joc”, de “constienta” si “bucurie”, de “a urmari obiective” si “a fi liber”. Yang-ul, principiul masculin si Yin-ul, cel feminin, aparent contrare dar ingemanate pentru eternitate intr-un continuu dans ce creaza totul.

Combinatia
Inclusiv fiinta noastra – fiecare suntem o combinatie intre Buddha cel serios si Zorba cel jucaus. Pe masura ce evoluam, trezim atat vitalitatea cat si iubirea, lasand in urma conditionarile trecutului. Ne e greu, poate, sa exprimam constient aceste valori ale adevaratei noastre fiinte. Insa, prin ordine interioara, propriul sine ne vindeca si ne indruma pas cu pas.

Nu suntem niciodata singuri – intreg Universul ne vorbeste. Prezenta, energia, constienta spre care ne indreptam in aceste vremuri ne sustin. Trebuie doar sa scoatem din noi bucuria, pulsatia vietii si sa o impartasim cu ceilalti.


Sursa: www.empower.ro