“Micile Vedete”

O româncă în echipa de coordonarea Centrului Internațional al Filmului pentru Copii

Pentru prima dată în istoria (de 57 de ani) a Centrului Internațional al Filmului pentru Copii – CIFEJ, o româncă a fost aleasă vicepreședinte, de către adunarea generală din 33 de țări.

Ema Pendiuc, directoarea si fondatoarea Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, a fost aleasă la începutul săptamânii, vicepreședinte al Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ. Zilele acestea a avut loc la Varșovia adunarea generală a membrilor celei mai prestigioase instituții din lume a filmului pentru copii, înființată de UNESCO, la Edinburg, in 1955. După ce în toamna lui 2011, după evaluarea rezultatelor deosebite obținute în doar un an si jumătate de la înființare, Școala Micile Vedete a fost invitată să devină membru al acestei organizații, iar Ema Pendiuc, directoarea școlii, a fost invitată chiar de către președintele CIFEJ, doamna Firdoze Bulbulia, să-și depună candidatura pentru bord-ul membrilor, la alegerile din ianuarie 2012. În cadrul acelorași alegeri, doamna Firdoze Bulbulia a fost realeasă în funcția de președinte.

Proaspăt întoarsă de la Vrașovia, Ema Pendiuc declară: “ Este foarte limpede acum că odată cu participarea filmului nostru pentru copii „Micile Vedete la școală” la Festivalul de Film de la Cannes în 2011, am pășit cu fruntea sus în lumea profesioniștilor. Alegerea mea in funcția de vicepreședinte al CIFEJ, o instituție cu o istorie de 57 de ani în industria filmului pentru copii, îmi dă încredere și confirmă valoarea proiectului educațional Școala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”. Deși în ceea ce privește filmul pentru copii, România este în etapa în care se reinventează, iată ca ideile și mai ales rezultatele noaste au primit girul internațional. Misiunea mea concretă acum, este aceea de a promova la nivel mondial filmul educațional pentru copii, adică exact ceea ce face Școala Micile Vedete în prezent, care a devenit un model pentru toate țările membre în CIFEJ.”

“Micile Vedete”, www.micilevedete.ro , este prima Şcoalã de Film şi Televiziune pentru Copii din România, dedicatã exclusiv copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, înfiinţatã de surorile Ariana şi Ema Pendiuc – regizor şi respectiv, producãtor ale caror filme au selecţionate la Festivalul de Film de la Cannes, în doi ani consecutive, în 2010 și 2011 . Ariana Pendiuc (25 ani) este cel mai tânar regizor roman al cărui film a fost selecționat la acest prestigios festival în 2010, iar Ema Pendiuc, este prucător de filme pentru copii, dar si realizator TV si prezentator cu o experiență de peste 7 ani in televiziune.

.

Comentarii