Motiv de mandrie pentru turismul romanesc

Se intampla atat de rar, incat nu putem trece cu vederea aceste ocazii.

Prima este o stire din iulie, cand...

Sighisoara a fost premiata de Consiliul Europei (23.07.2012)
"Astazi este o mare onoare si o bucurie sa sarbatorim acordarea acestui premiu pe care Consiliul Europei il acorda pentru Sighisoara. Acest premiu a fost creat in 1955 si este cea mai mare distinctie acordata municipalitatilor pentru activitatea lor la nivel european", a declarat Sir Alan Meale, presedintele subcomisiei Premiului Europei.
Sighisoara imparte Premiul Europei 2012 cu orasul italian Corciano, impreuna cu care au fost mentionate in Raportul Subcomisiei Premiul Europei.


Iar cea de-a doua stire este de numai cateva zile...

The Guardian recomanda traseele montane din România
intr-un articol cu recomandări de vacante active. Mai precis cotidianul britanic a inclus traseele din muntii Fagaraş printre recomandari de inot cu delfinii in Azore, ciclism in Franta, surf si yogo in Portugalia sau Kitesurfing in Spania.
"Turiştii care caută o provocare mai puţin convenţională decât traseele din Alpi se pot îndrepta către munţii Făgăraş. Munţii formează o creastă incredibilă, oferind vederi uimitoare către lacuri glaciare şi văi abrupte", scriu cei de la The Guardian.

***
      Top 10 activity holidays in Europe
Hikers looking for a more off-beat challenge than the Alps need look no further than the Fagaras range. The mountains form an incredible ridgeline offering amazing views of glacial lakes and steep valleys. Walks Worldwide has an eight-day trek with accommodation in mountain huts and including two days spent trekking in the Piatra Craiului national park, home to wolf, bear and lynx. Safe to say you’ll get your outdoor fix. 

           www.romaniapozitiva.ro/
           www.guardian.co.uk/
           [foto]


Comentarii