Proiectul "One size fits all"

Cătălin Sandu și Adrian Iancu, doi studenți români la arhitectură schimbă modul în care privim spațiul interior.


Life Edited este o soluție de amenajare inteligentă și un îndemn la o viață mai simplă și mai fericită. Designul redus la liniile esențiale presupune o folosire eficientă a spațiului, eliminarea elementelor inutile și montarea unor piese de mobilier cu uz multiplu. 

Doi arhitecți români au găsit soluția pentru a împacheta 8 camere cu funcționalitate diferită într-un spațiu de doar 32 mp.

„Trăim într-o perioadă a lui MAI MULT…mai multă presă, mai multă informație, mai multe cunoștințe, mai multe posibilități…totul poate deveni copleșitor la un moment dat.“, consideră Graham Hill, fondatorul site-ului Treehugger.com

Din mijlocul comunității care promovează soluțiile sustenabile în tehnologie, transport, arhitectură și stil de viață în general, Hill a venit cu ideea unui proiect care să ofere confortul secolului al XXI-lea, simplificând la maximum modul în care este atins acest confort.

În 2009, americanul a cumpărat două apartamente de dimensiuni mici în New York. Scopul său era să demonstreze că oamenii pot avea o viață fericită fără să consume inutil resurse sau să fie stresați, atât timp cât spațiul în care trăiesc este perfect adaptat nevoilor lor. La aproape un an după, designerul Yves Behar și autorul Tim Ferris care au format juriul, Hill a lansat provocarea către utilizatorii unei platforme de crowdsourcing.


Din 300 de proiecte înscrise de peste tot din lume au fost aleși trei finaliști, iar „One size fits all“, designul unui apartament multifuncțional realizat de doi studenți români la arhitectură, a primit marele premiu de 10.000 de dolari. Cătălin Sandu și Adrian Iancu din București au reușit să se conformeze cel mai bine temei concursului, „împachetând“ într-un spațiu de doar 32 mp un birou, un sistem home theater cu proiector digital, locuri de dormit pentru doi oaspeți, dar și posibilitatea de a găzdui comod o masă cu 12 locuri.



Comentarii