Cea mai frumoasa cascada din lume se afla in Romania



Cascada Bigăr este prima în topul celor mai frumoase astfel de fenomene ale naturii, realizat de site-ul „The World Geography“. Ea se află undeva prin Banat, pe valea Minişului, la gura Poneasca. Cascada este cunoscută drept izbucul Bigăr, în dreptul peşterii cu acelaşi nume.

Site-ul „The World Geography“ descrie cascada ca una dintre cele mai frumoase din lume, datorită modului cum se împrăştie apa pe ea. În plus, ea este amplasată exact pe Paralela 45. 

În clasament, cascada din România este urmată de Eternal Flame Falls, una de mici dimensiuni din rezervaţia americană Shale Creek, lângă New York. Aceasta este dependentă de ploi şi curge de obicei doar primăvara sau după precipitaţii extinse.

Pe locul al treilea se află cascada din Filipine numită Asik-Asik. Aceasta este localizată în localitatea Alamada şi are 60 de metri înălţime şi o lăţime de 140 de metri. Se spune că apa cascadei ar avea puteri magice, care vindecă oamenii. Nu există nici un râu care să alimenteze cascada, apa ieşind efectiv din interiorul rocilor.

Mai multe imagini din acest top pe site-ul „The World Geography”: http://www.theworldgeography.com/

Comentarii