Intrebari esentiale pentru viata ta

1. Daca ai descoperi ca mai ai doar 6 luni de trait, cum ti-ai trai viata?

Cum ti-ai schimba viata? Ce ai face diferit? Vei ramane la acelasi loc de munca, vei ramane in aceeasi relatie, vei incerca lucruri noi? Ai constientizat vreodata faptul ca timpul nostru pe acest pamant e scurt, foarte scurt si nu stim sa profitam de asta?
Ai constientizat ca in fiecare zi poti ALEGE incotro se va indrepta viata ta?! Ce ar trebui sa facem? Sa riscam, exista si probabilitatea de a pica in nas… si de a ne rani sau poate doar juli putin… dar oare daca ai incerca sa nu iti mai fie frica cum ar fi?
Cum ar fi daca vei face ceea ce iti doresti chiar daca iti e frica? De ce oare asteptam sa ni se intample ceva neplacut ca sa schimbam ceva in viata noastra? Ce ar fi sa te intrebi acum ce ai schimba la viata ta?

2. Ce fel de persoane ai in jurul tau?

Esti inconjurat de persoane care te sustin sau care te trag in jos permanent? Cu cine ai locui daca ai putea sa alegi pe oricine din viata ta si nu ai nicio idee cum e sa traiesti cu familia, iubitul, colegii etc.?
Daca viata ta ar incepe chiar acum, fara a avea vreun background, ii vei alege pe cei cu care ai o relatie acum?
Intreaba-te daca persoanele pe care le ai in jurul tau te fac fericit. De ce nu te inconjori cu astfel de persoane? Cum te simti in aceste relatii? Te simti prins in capcana? Daca stai cu cineva din obligatie te simti ca un sclav, nu-i asa?
Persoanele cu care te-ai inconjurat se plang tot timpul, nu te lasa sa evoluezi si simti ca stagnezi sau chiar ai regresat de cand esti cu ele? Nu lasa nici pe cei pe care ii iubesti sa te jigneasca si sa te faca sa te simti mizerabil.
In fiecare diminieata uita-te in oglinda si spuneti: “Nimeni de pe aceasta planeta nu poate sa imi ruineze aceasta zi. Este ZIUA MEA!”. ALEGE sa ai parte de relatii care iti lasa libertatea de a fi tu insuti.

3. Unde ai alege sa traiesti daca nu ai lua-o de la 0?

Imagineaza-ti ca nu stii unde ai trait pana acum. Unde ai vrea sa fii? Ce te tine sa fii acolo unde iti doresti? Frica de esec, ce anume? Toate fricile noastre sunt doar mentale, daca acolo in mintea ta esti ok, atunci poti fi fericit in orice loc iti doresti.

4. Cat crezi ca ai dormi daca nu ai avea ceas?

Somnul iti poate indica faptul ca nu stii ce sa faci cu viata ta. De ce sa te trezesti mai devreme ca doar nu ai ce face cu viata ta… sau de ce sa te duci la culcare la ora 22, nu stii oricum ceea ce vrei!

5. Cat si cand ai manca daca nu ar exista mesele stabilite?

Cate lume mananca 3 mese pe zi pentru ca asa trebuie… si mananca acum ca sa iti stapaneasca foamea de mai tarziu? Nu te supune unui program, nu manca totul din farfurie! Opreste-te atunci cand nu mai poti manca si nu incerca sa bagi in tine toate prostiile!

6. Ce ai face daca nu ar exista bani?

Ce ai face in viata ta de zi de zi daca n-ar exista bani? Ce activitati ai face? Tot ce faci pentru bani si nu iti place si tot ce esti interesat sa faci poti face in asa fel incat sa castigi din ceea ce iti face placere.
Intreaba-te ce ti-ar placea sa faci cel mai mult? Gandeste-te daca din aceea activitate poti face bani si poate chiar o cariera. Nu face lucruri doar pentru ca trebuie sa le faci, ci fa lucruri care iti aduc pace interioara.

7. Cum ai fi daca nu ai sti ce varsta ai?

Procesul de imbatranire este rezultatul direct al atitudinii si a ceea ce crezi in viata. Poti alege cand sa mori, chiar daca suna chiar asa de radical. Vezi la indieni. Poti trai atat cat alegi sa traiesti, cat vrei tu.

8. Ce fel de personalitate ai vrea sa ai incepand de azi?

Mai introvertit, mai deschis. In fiecare zi alegi personalitatea ta, TU cum vrei sa fii?

9. Cum te-ai descrie pe tine ca persoana?

Nu e vorba aici de educatie, familie, cati ani ai, religie etc. Ce fel de persoana esti si cum te-ai descrie. Poti face asta sau folosesti etichete sa te descrii? Ce inseamna sa fii TU… cum e sa fii Tu insuti. Ai o gradina a ta si poti planta ce iti doresti. Ce alege sa fie in gradina ta?
Nu aveam cum sa nu cad pe ganduri cand am auzit aceste lucruri expuse de Wayne! De cateva ori in viata am facut un exercitiu si i-am rugat pe cei apropiati mie sa imi faca o lista de calitati si defecte. Am fost suprinsa cand am realizat cat de mult ii deranjez pe unii cu defectele mele, la care puteam lucra, sau cat de mult i-am influentat in bine si cat de apreciata sunt pentru anumite calitati.

Doar asa te poti schimba cand realizezi, uitandu-te la tine sau vazandu-te prin prisma celorlalti, ca ai vrea sa fii mai maleabil, mai putin conservator, poate iti dai seama ca esti prea deschis.
In viata avem o mare PUTERE, aceea de a ALEGE: sa fim noi insine, sa renuntam la relatiile care ne dauneaza, sa schimbam niste obiceiuri care ne fac rau, putem alege sa lucram cu gandurile noastre si viata noastra se va schimba. Viata mea s-a schimbat, incercati si voi.

~ articol scris de Delia Muresan

Sursa: http://www.empower.ro/motivare/intrebari-esentiale-pentru-viata-ta/