Spectator sau jucator

Multi spun ca viata este o lupta si daca vrei sa reusesti, trebuie sa lupti. Aceasta este un adevar evident pentru unii mai ales acum pe timp de criza. Dar ce este adevarat pentru unii, nu este neaparat valabil pentru toata lumea. O alta abordare ar fi ca viata este un joc si daca vrei sa reusesti atunci trebuie sa joci, sa te implici. Mi-a placut mai mult aceasta abordare.

Am intalnit recent un material care cita dintr-o carte scrisa de Cherie Carter Scott, “Daca viata ar fi un joc, acestea ar fi regulile”. Sunt prezentate zece reguli pentru a “juca” in viata:

1. Vei primi un trup
2. Vei primi lectii de invatat
3. Nu exista greseli, exista doar lectii
4. O lectie se repeta pana cand este invatata
5. Invatarea nu se termina
6. Nu exista ceva mai bun decat aici si acum
7. Ceilalti sunt oglindirea ta
8. Ceea ce faci cu viata ta depinde de tine
9. Toate raspunsurile sunt in tine
10. La nastere uiti toate acestea

Acest “set de reguli” ofera o perspectiva care mai degraba ajuta decat incranceneaza. Genereaza un fel de destindere si relaxare si un fel de a privi lucrurile ce permite depasirea blocajelor. Nu spun ca incrancenarea nu ar fi buna, ci doar ca este bine sa o folosim doar atunci cand si cat este necesara.

Despre jocul numit viata...

Se spune ca sunt trei feluri de oameni, cei care fac lucrurile sa se intample, cei care privesc cum se intampla lucrurile si cei care se intreaba “ce s-a intamplat?”.
Fiecare dintre noi decide ce rol isi asuma pe parcursul jocului.
Tu ce preferi?

Distractie placuta.

Articol scris de Alex - www.hrd.ro