Romani in top la Billboard Music Awards 2011

Edward Maya şi Vika Jigulina au obţinut trofeul Top Dance Song, la Billboard Music Awards 2011, decernate duminică, 22 mai 2011, la Las Vegas.

Melodia lor "Stereo love" a atins 160 de MILIOANE de vizualizări pe YOUTUBE, castigand, de asemenea, discul de aur în Belgia şi Finlanda, discul de platină în Germania, Danemarca, Suedia, Elveţia, SUA şi Canada, precum şi un dublu disc de platină în Spania şi Italia.



In cadrul galei Billboard Music Awards au fost premiaţi artiştii de pe primele locuri ale topului Billboard din perioada 28 februarie 2010 - 1 martie 2011.

La categoria Top Dance Songs unde a fost desemnata castigatoare piesa "Stereo love" a fost nominalizată, cu două piese, şi celebra Lady Gaga.

"Stereo love" a intrat pe poziţia 93 în Billboard Hot 100 şi a reuşit să urce pe locul 16 în prestigiosul clasament american, bazat pe difuzări radio şi vânzări.

Despre artisti
Edward Maya este un producător, cântăreţ şi compozitor român. Eduard Marian Ilie, pe numele sau adevarat s-a născut pe 29 iunie 1986 în Bucureşti., unde a si urmat cursurile liceului George Enescu,.Si-a continuat studiile la Conservatorul din Bucuresti, unde a inceput sa creeze muzica, una dintre piesele sale participand la  preselectia  pentru Eurovision 2006. A lansat single-ul "Stereo Love" în 2009, alături de Vika Jigulina, iar albumul cu acelaşi titlu - anul trecut. Tot cu Vika Jigulina a lansat şi single-urile "This Is My Life" (2010) şi "Desert Rain" (2011).

Vika Jigulina, născută Victoria Corneva, pe 18 februarie 1983, la Cahul, Republica Moldova, este o producătoare de muzică, cântăreaţă şi DJ din România.

Finaliştii şi câştigătorii Billboard Music Awards sunt determinaţi de poziţia ocupată în topurile Billboard şi activitatea de streaming pe reţelele de socializare.

Sursa: http://www.gandul.info/

Related link:
Romanian "sound" takes over dance music scene
.

Comentarii