luni, 15 decembrie 2008

Acel lucru din tine

O poveste cu o piatra

Era odata o femeie care cauta sa afle cat mai multe despre lume si despre ea. Asa ca a plecat intr-o calatorie. Era vara, foarte cald, asa ca femeia s-a oprit langa un rau, sa-si potoleasca setea. In apa a zarit ceva stralucitor si, curioasa, a vrut sa vada ce e. A scos din apele raului o piatra mare cat pumnul ei, care stralucea puternic in soare. S-a bucurat de ea si a bagat-o in geanta, mergand mai departe.
In alta zi, pe cand se oprise undeva la umbra sa manance, un calator cu un aer tare obosit i-a cerut ceva de mancare. Femeia l-a poftit sa manance impreuna. Pe cand femeia strangea masa si baga ce mai ramasese inapoi in geanta, calatorul a zarit piatra care sclipea in razele soarelui.
A intrebat-o ce straluceste asa si femeia i-a povestit cum a gasit piatra in rau, i-a placut si a luat-o cu ea. Calatorul si-a dat seama ca era vorba despre o piatra pretioasa si care, probabil, valora multi bani. Si-a mai dat seama ca femeia habar n-avea de asta. Asa ca i-a cerut piatra.
Femeia i-a dat-o. Apoi drumurile lor s-au despartit.
Calatorul s-a bucurat mult ca a obtinut asa usor piatra care urma sa-i asigure un trai excelent… Asta pana au inceput sa apara gandurile.
Asa ca a cautat-o pe femeia cea generoasa si i-a spus:
“Uite, ia piatra inapoi si da-mi altceva si mai pretios. Da-mi acel lucru din tine care te-a facut sa-mi daruiesti piatra imediat ce ti-am cerut-o.”

Ce e cu povestea

Povestea asta ne-a citit-o Anne de Graaf, TSTA (adica foarte specialist in Analiza Tranzactionala) la unul dintre workshop-urile sale. E dintr-o carte de povesti pe care el a scris-o pentru oameni mari care se dau sau chiar sunt manageri: “Einstein and the Art of Sailing”, o carte de care cateva edituri de seama din Romania nu au fost interesate.

Ce poti face tu

1. Care e acel lucru din tine, cel mai bun? Cauta-l si foloseste-l mai des. Cand pui din tine in ceea ce faci parca totul are sens…
2. Daruieste! Ceea ce ai sau ceea ce ai vrea tu sa primesti.
3. Poti face orice vrei suficient de tare, nu-i asa?

Sursa: http://www.empower.ro/motivare/acel-lucru-din-tine/