marți, 7 februarie 2012

Olimpici de aur la astronomie si astrofizica


Echipa Romaniei a castigat locul I in lume la cea mai importanta proba din cadrul IOAA-2011 (5th International Olympiad on Astronomy and Astrophysics) si anume proba pe echipe. Romania a invins echipa Iranului(loc. II) si echipa Indiei(loc. III).

In Polonia, in intervalul 25 august – 3 septembrie 2011, a avut loc Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, la care echipa Romaniei a castigat locul I.

30 de echipe din 27 de tari, fiecare echipa fiind formata din cinci elevi de liceu si doi lideri si eventual observatori care nu au drept de opinie in sedintele de bord ale Olimpiadei. Polonia, China si Iran au avut dreptul de a participa cu doua echipe in concurs, deoarece au fost organizatori ai Olimpiadei in anii trecuti.

Cea mai importanta proba de la aceasta olimpiada este proba pe echipe la care Romania a obtinut locul I, invingand echipa Iranului (loc II), echipa Indiei (loc III) si celelate tari participante.

Echipa noastra a revenint in tara cu cate o medalie de aur la gat. Lotul Romaniei este format din urmatorii elevi, carora le multumim pentru pasiunea lor:

1. Ana - Maria Constantin - clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti, indrumator doamna prof. Rodica Ionescu
2. Mihai Racoreanu - clasa a XII-a Colegiul National "Vasile Alecsandri" Galati - autodidact
3. Andrei Cuceu - clasa a X-a Colegiul National "Vasile Lucaciu" Baia-Mare, indrumator domnul prof. Lucian Stoian
4. Bogdan Marchis - clasa a XII-a Colegiul National "Vasile Lucaciu" Baia-Mare, indrumator domnul prof. Lucian Stoian
5. Roberta Raileanu - clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti, indrumator doamna prof. Rodica Ionescu

Multumim echipei Romaniei pentru o asa performanta!


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu